Pàgines

dimarts, 16 de juny del 2020

Adaptació Normes COVID-19

MESURES DE PREVENCIÓ DEL COVID-19

 CAMPUS ESTIU 2020

Viladecans, 15 de Juny de 2020

·         Les activitats d’estiu es faran seguint totes les recomanacions de prevenció del Covid-19 establertes per la Generalitat de Catalunya.
·         S’estableix un període de revisió setmanal per incorporar mesures noves o fer les modificacions necessàries a les mesures vigents.
·         Aquestes mesures de prevenció incorporen l'adequació de les activitats, els espais i els grups, mesures personals i col·lectives d’higiene i prevenció.
·         Els pares, mares i/o tutors dels esportistes menors hauran d’omplir el full d’inscripció digital que inclou la declaració jurada covid-19.

MIDA DELS GRUPS
·         queda fixada en 1 dirigent per cada 10 participants
·         Es mantenen les ràtios de dirigents titulats i de titulació (bàsicament els títols de monitor/a de lleure i el de direcció de lleure) de la persona responsable de l’activitat.
·         Les persones participants en cada activitat es dividiran en grups de fins a 10 participants anomenats "grups de convivència” i cada grup tindrà assignat com a mínim una persona dirigent.

HIGIENE PERSONAL
·         Es crea una nova figura anomenada “Responsable de seguretat i higiene” a cada activitat.
·         Les seves funcions són vetllar pel compliment de les mesures apuntades en aquest document i protocols que el desenvolupin, així com també garantir la formació i informació en aquesta matèria cap a infants i adolescents, i les seves famílies, i cap a la resta de l’equip de dirigents.
·         Les entitats gestores hauran de garantir que, com a mínim la persona designada com “responsable de seguretat i higiene” i la persona responsable de l’activitat, han seguit una formació destinada a aprofundir en les mesures de protecció, així com en la detecció de símptomes.
·         En el disseny d’aquestes formacions i materials orientatius es comptarà amb el suport del Departament de Salut. Les activitats hauran de comptar, com a mínim, amb un “responsable de seguretat i higiene”. A partir de 30 participants i per cada fracció de 10 infants/adolescents, caldrà sumar un “responsable de seguretat i higiene” més d’entre el seu equip de monitoratge de l’activitat.
·         Salut Pública participarà en la formació dels i les responsables de les activitats que es facin i facilitarà el contacte amb els CAP en cas que sigui necessari. Així mateix, des de Salut Pública es facilitarà la creació de protocols de comunicació entre l’equip de dirigents i els serveis de salut on s’adscrigui el municipi que aculli l’activitat (CAP de referència) davant de qualsevol incidència, especialment les relacionades amb la COVID-19
·         Es fomentaran i garantiran les pautes d'higiene personal adequades facilitant els productes i materials necessaris.
·         Els esportistes portaran mascareta des de casa seva i portaran sempre una bossa d’esport amb aigua i tovallola personal.
·         Els / les esportistes es rentaran les mans i avantbraços abans d’iniciar l’activitat, durant l’activitat i una vegada finalitzi. La persona dirigent posarà a la seva disposició sabó líquid i hidrogel.

DISTANCIAMENT FÍSIC
Rentat de mans sistemàtic  
·         Caldrà un rentat de mans habitual a l’inici i al final de cada activitat. S’entrenarà els infants i adolescents en la tècnica del rentat de mans efectiu (OMS, 2020). S’especificarà el procediment concret de rentats de mans en els protocols complementaris.
·         Cal que es garanteixi l’existència d’un punt de rentat de mans per a cada grup de convivència (tot i que pot ser d’ús compartit garantint la distància de seguretat), amb disponibilitat de sabó amb dosificador i tovalloles d’un sol ús.
Ús de mascaretes   
·         En la realització d’activitats no és necessari l’ús de mascaretes si es mantenen les distàncies de seguretat.
·         S’utilitzaran mascaretes en el cas que no sigui possible aquest manteniment de la distància com per exemple, en el cas d’ús de transport o en el cas de necessitar fer una atenció envers l’infant/adolescent que trenqui aquesta distància mínima (per exemple per tal de dur a terme una cura) l’ús de la mascareta serà obligatori tant per a l’infant com per als monitors/es.

Distància
·         Els / les esportistes mantindran durant tot moment una distància de 2 metres i  a l’activitat esportiva  4 metres.
·         Els / les esportistes seran convocats per a la persona dirigent de forma progressiva per a evitar aglomeracions.
·         Els / les esportistes accediran al recinte esportiu de forma individual i amb mascareta. La mascareta no es traurà fins que no sigui indicat per a la persona dirigent.
·         Els / les esportistes realitzaran les activitats en grups de 10 esportistes com a màxim.
·         Els / les esportistes no podran compartir  cap altra objecte personal.

NETEJA I DESINFECCIÓ
·         S'assegurarà la neteja i desinfecció constant i pautada de totes les superfícies, espais i materials.

ACTIVITATS A L'AIRE LLIURE
·         Es prioritzaran les activitats a l’aire lliure o en espais oberts i amb ventilació natural.

GRUPS DE CONVIVÈNCIA
·         Les activitats es faran en grups de convivència aïllats de 10 participants amb un educador/a o monitor/a.

FORMACIÓ DELS EDUCADORS/ES
·         Es faran formacions específiques en educació emocional, higiene i prevenció per preparar als monitors i monitores.
·          
RESPONSABLE DE LA SEGURETAT I HIGIENE
·         A totes les activitats hi haurà una persona Responsable de la Seguretat i Higiene que vetllarà pel seguiment d'aquestes mesures.
·         El personal dirigent delimitarà l’espai d’activitat dels esportistes
·         Els vestidors no es poden utilitzar ni abans ni durant ni després de l’entrenament
·         El material emprat en les diferents activitats no podrà ser compartit entre diferents esportistes si no se’n fa una desinfecció després del seu ús.

CONTROL DE TEMPERATURA I SÍMPTOMES
Llistats de comprovació de símptomes
·         Es farà un control i registre de temperatura diari i de la simptomatologia associada amb el COVID-19.
·         Diàriament caldrà comprovar l’estat de salut d’infants, adolescents i monitors/es per garantir que poden participar de les activitats de lleure amb seguretat per a ells i per a la resta de persones del seu entorn.
·         A l’arribada dels infants i adolescents a tot tipus d’activitat es farà una comprovació de la temperatura (termòmetre frontal).  Es recomana també la comprovació diària dels símptomes en els monitors/es.
A tal efecte el monitoratge pot fer ús de l’aplicació mòbil STOP COVID 19 CAT. El resultat de les mesures de temperatura corporal dels infants i adults haurà de quedar degudament registrat o documentat i a disposició de les autoritats competents per al seu control.

PROTOCOL EN CAS DE POSITIU
·         Es complirà amb el protocol que estableixin les autoritats sanitàries en cas de positiu d’algun participant i/o membre de l'equip.
·         Si un esportista presenta qualsevol simptomatologia (tos, febre, dificultat respiratòria, etc.) que pogués estar associada amb el COVID-19. Cal contactar amb el telèfon d’atenció al COVID-19 o amb el centre d’atenció primària i seguir les seves instruccions.
·         Si comences a notar símptomes, avisa les persones responsables de l’activitat, extrema les precaucions de distància i d’higiene, i contacta urgentment amb el teu metge d’atenció primària o amb el telèfon d’atenció al COVID-19.

NO ES PODRÀ PARTICIPAR SI...
·         En cap cas es podrà participar a les activitats si es tenen símptomes de COVID-19 o s'ha estat en contacte amb persones afectades en els últims 14 dies.
VENTILACIÓ DEL ESPAIS
Es ventilaran els espais interiors mínim 3 cops al dia i es desinfectaran 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada